canakan demir logo
TR / EN

Neden Her İşletmenin Web Sitesine İhtiyacı Var?


Bir işletmenin dijitalde yerini alması, sektörlerden bağımsız kurumsal başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Dijital çağda bazı işletmeler, potansiyel müşterilerinin ürün ve hizmetleri almadan önce firmaların profesyonel web sitelerini ziyaret edeceğinin hala farkında değiller. Etkileşimi yüksek dijital platformlara, özellikle de web sitesine sahip olmak gelirler üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Eğer firmanızın veya markanızın web sitesi yoksa dijitalde yerinizi almak için web sitesine sahip olmalısınız. Web siteniz varsa mevcut durumu analiz edilip gerekliyse iyileştirmeleri veya yeniden tasarımı ve kodlanması yapılmalı.

Birçok firma, marka ve sosyal girişimle dijitalde var olmaları için gerekli çalışmaları yürüttük. Bazı durumlarda web sitesinden nasıl faydalanacaklarını bilmediklerinden, bazense teknik zorluklardan diğer bir nedense maliyetler konusunda endişelenmektedirler. Fakat dijital varlıkların özellikle de web sayfalarının kurumlarına katacağı değeri net bir şekilde fark ettiklerin de çalışmalara bir an önce başlamak istiyorlar.

İşletmeniz ve markanız için iyi bir web sitesine sahip olmanın önemini başlıca nedenleriyle detaylandırıp listeledik:

Kurumsal Kimlik Marka Bilinirliği Web Sitesi


1- Firmaya Duyulan Güven


İşletmeniz için web sitesine sahip olmanızın nedenlerinin başında, firmanızın güvenilirliğini artırmak gelmekte. Muhtemelen kendi sektörünüzde yaptığınız işlere benzer işler yapan yüzlerce firma vardır. Önde olmanın bir yolu profesyonel, kurumsal, güvenilir, iyi görünen, kaliteli bir web sitesine sahip olmaktan geçmekte.

Bir web sitesi olmadan müşteriler hem sizi bulamayacak hem de firma varlığınızı sorgulayacak. Kurumsal bir web sitesine sahip olmak harika bir ilk izlenim bırakacak ve müşterilere kurumsal bir firma olduğunuzu göstermek için bir fırsat sunacak.

2- Marka Bilinirliği


Firmanız için yapabileceklerinizin başında markanızı potansiyel müşterilerinize sergilemek gelir. Kim olduğunuz, verdiğiniz hizmetler ve neler yaptığınız potansiyel müşterilerinizin işletmenizden satın alma şansını artırır.

Yukarıdaki durum sizi rakiplerinizden kolaylıkla ayıracaktır. Kurumsal bir web siteniz olmadan marka bilinirliğini artırmak inanılmaz derecede zor olabilir. İnsanlar markanız hakkında kaliteli ve güvenilir bilgilere kolayca ulaşmak ister.

3- Olası Satışlar


İşletmeniz için profesyonel bir web sitesine sahip olmanın belki de en ilgi çekici nedenlerinden biri, potansiyel müşterileri kazanmadır. Firmanızı anahtar kelimelerle aratıp bulduklarında, ürün ve hizmetlerinizle ilgilenmeye başlarlar. Web sitenizdeki iletişim bölümüyle sizinle iletişime geçerler. Bu durum satışlarınızı arttırma fırsatı verir. Web sitelerinin bir maliyeti olsa da, doğru ve etkili yönetildiğinde geri kazanımları oldukça çok olmaktadır.

kurumsal profesyonel dinamik mobil uyumlu web sitesi

4- Arama Motoru Optimizasyonu ile Organik Trafik


İşletmeniz dijital de yerini aldığında ve web siteniz için arama motoru optimizasyonu yapıldıktan sonra Google arama sonuçlarında bulunma şansınız artar. İnsanlar ihtiyaçları doğrultusunda Google da arama yaparak ürün ve hizmetlerinize ulaşırsa satış yapma oranınız artacak. Ayrıca müşterileriniz büyük ölçüde genişleyecektir.

5- Zamandan Tasarruf Edip İşlerinize Odaklanın


Müşterileriniz veya potansiyel müşterileriniz firmanızı ziyaret etmeden önce konum ve çalışma saatlerini bilmek ister. Sıkça sorulan sorulardan kurtulmak ve işlerinize odaklanmak için web sitenizdeki iletişim bilgilerinden kolaylıkla konum ve çalışma saatlerinizi öğrenebilirler. İyi bir web sitesiyle telefonla öğrenilmek istenen genel sorulardan kurtularak personeliniz zamandan tasarruf etmiş olur. Ürün ve hizmetlerinizi iyi anlatabilirseniz web sitesi üzerinden direk satış işlemi de gerçekleştirebilirler.

6- Firma Duyuruları


Firmanızın yeni çıkardığı bir üründen veya hizmetten müşterilerinize yenilikleri ve duyuruları ulaştırmak oldukça kolaydır. Web siteniz günün her saati ulaşılabilir olduğu için işletmenizle ilgili güncel bilgileri kolaylıkla takip edebilirler. Özellikle yenilikler müşterilerinizle doğrudan ilgiliyse satış şansınız daha da artar.

Web siteleri günümüzde işletmelerin vazgeçilmezi haline geldi. Henüz web siteniz yoksa veya web siteniz güncel değilse kurumsal, profesyonel web sitesine sahip olmanızı öneririm. Bizimle info@canakandemir.com e-mail adresinden iletişime geçerek kurumsal, profesyonel, dinamik, mobil uyumlu web sitenize sahip olabilirsiniz.